Quantcast

Mac n cheese με κοφτό μακαρόνι, τυρί brie President και τραγανό προσούτο

40

Χρόνος προετοιμασίας : 10 λεπτά


Χρόνος Εκτέλεσης : 10 λεπτά


Δυσκολία:


Υλικά

  • 1 συσκευασία Brie Président
  • 300 γρ κοφτό μακαρονάκι
  • 4 φέτες προσούτο
  • 1 λευκό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1,5 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μερικά κλωνάρια σχοινόπρασο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ανθός αλατιού

Προετοιμασία

Βήμα 1

Ροδίζουμε το προσούτο σε τηγάνι χωρίς λίπος για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά για να γίνει chips.

Βήμα 2

Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε το ζωμό κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα.

Βήμα 4

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 5

Προσθέστε το κοφτό μακαρόνι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.

Βήμα 6

Σκεπάζουμε με το ζωμό κοτόπουλου, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Βήμα 7

Όταν το μακαρονάκι έχει πιει το ζωμό, προσθέτουμε μια κουτάλα και ούτω καθεξής μέχρι το μακαρονάκι να γίνει al dente.

Βήμα 8

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο. Προσθέτουμε το τραγανό προσούτο, μερικές φέτες Brie President και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.