Quantcast

Κρεμώδες πράσινο ριζότο με γαρίδες

Risotto_vert_gambas_2411-V2_0-compressed

Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά


Χρόνος Εκτέλεσης : 15 λεπτά


Δυσκολία:


Υλικά

  • 1 συσκευασία President Κρέμα Γάλακτος light 12% 200ml
  • 2 κρεμμύδια εσαλότ
  • 100ml λευκό κρασί
  • 750ml ζωμός λαχανικών
  • 260 γρ ειδικό ρύζι για ρυζότο (τύπου Arborio)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ σπανάκι φρέσκο
  • 150 γρ λάχανο Romanesco (άνθη λάχανου)
  • Φρέσκος βασιλικός
  • 400 γρ γαρίδες αποφλοιομένες
  • 40 γρ τριμμένη παρμεζάνα

Προετοιμασία

Βήμα 1

Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Σε μια κατσαρόλα, τα ροδίζουμε σε ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν ημιδιαφανείς οι κόκκοι.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το λευκό κρασί, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίχνοντας τακτικά ζωμό καθώς το ρύζι το απορροφά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα φύλλα του σπανακιού, τα άνθη λάχανου Romanesco και μετά από 10 λεπτά τον μισό βασιλικό και τις γαρίδες.

Βήμα 4

Προσθέτουμε περισσότερο ή λιγότερο υγρό, ώστε μετά από 15-18 λεπτά το ρύζι να έχει ψηθεί, αλλά να παραμένει al dente.

Βήμα 5

Σβήνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος President 12% και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσει 2-3 λεπτά.

Βήμα 6

Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό, γαρνίροντας με κουκουνάρι και τον υπόλοιπο φρέσκο ​​βασιλικό.