Αμυγδαλωτά
Χρόνος προετοιμασίας : 45 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης : 10 λεπτά
Δυσκολία:
Υλικά
Προετοιμασία
Βήμα 1
Προετοιμάζουμε πρώτα τη γκανάς: Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και βράζουμε την κρέμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατέβουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα κρεμώδες, λείο και λαμπερό μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και ανακατέβουμε απαλά χωρίς να ενσωματώνουμε αέρα. Αποθηκεύουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 2
Για τα αμυγδαλωτά ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με τη σκόνη αμυγδάλου και περνάμε από ένα λεπτό κόσκινο. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σκληρύνουν με μια πρέζα αλάτι, περιχύνουμε με τη ζάχαρη και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Βήμα 3
Όταν το μείγμα σφίξει, το βάζουμε σε ένα κορνέ. Στρώνουμε ένα αντικολλητικό φύλλο σε ένα ταψί και σχηματίζουμε τα κελύφη των αμυγδαλωτών με το κορνέ.
Βήμα 4
Αφήνουμε το ταψί στην άκρη για 15 λεπτά μέχρι να κάνει η ζύμη κρούστα και στην συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 ° με περιστρεφόμενη θερμότητα. Ψήνουμε για 10 λεπτά με μισάνοιχτη την πόρτα.
Βήμα 5
Μόλις ψηθούν, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά
Βήμα 6
Αφού έχουν κρυώσει, συναρμολογούμε τα αμυγδαλωτά μας κολλώντας τα δύο κελύφη με τη γκανάς σοκολάτας.